Athens, Greece
211-4076204

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ .

fitness-332278_640

10 συμβουλές που υπόσχονται ότι θα δείτε αμέσως τα αποτελέσματα στο σώμα και στην αυτοπεποίθησή σας…

 

  1. Προσπαθήστε να περπατάτε για τουλάχιστον μισή ώρα σχεδόν καθημερινά, με γρήγορο ρυθμό. Αν έχετε την ευχέρεια, κάντε επίσης 3-4 φορές την εβδομάδα αερόβια γυμναστική, όπως για παράδειγμα στατικό ποδήλατο ή διάδρομο στο σπίτι, από μισή ώρα την κάθε φορά.
  2. Για να μειώσετε τα «ψωμάκια», δοκιμάστε να κάνετε 3-4 διαφορετικές ασκήσεις γλουτιαίων και μηρών ημέρα παρά ημέρα. Εκτελέστε κάθε άσκηση αρχικά για 2 σετ και αργότερα αυξήστε τα σετ σε 3. Κάντε περίπου 15 επαναλήψεις σε κάθε σετ αν θέλετε να δώσετε σχήμα στους μύες σας και τουλάχιστον 20 επαναλήψεις αν έχετε πρόβλημα κυτταρίτιδας ή μεγάλο μέγεθος γοφών ή μηρών. Όταν οι ασκήσεις αρχίσουν να γίνονται πιο εύκολες, χρησιμοποιήσετε πρόσθετη αντίσταση, π.χ. ειδικά βαράκια στα πόδια ή λάστιχο, χωρίς όμως να μειώσετε τον αριθμό των επαναλήψεων που εκτελείτε.
  3. Αν έχετε επίπεδους ή «τετράγωνους» γοφούς και θέλετε να τους «στρογγυλέψετε», κάντε κυρίως ημικαθίσματα με ανοικτά πόδια (σκουότ) και προβολές των ποδιών προς τα μπρος, προς τα πλάγια ή προς τα πίσω, χρησιμοποιώντας για πρόσθετη αντίσταση βαράκια στα χέρια.
  4. Όταν είστε στο σπίτι (ή στο γραφείο) και κάθεστε σε καρέκλα, σηκωθείτε ελάχιστα έτσι ώστε οι γοφοί σας να απέχουν από το κάθισμα 2-3 εκατοστά. Στηριχτείτε στη δύναμη των ποδιών και των γλουτών και διατηρήστε αυτή τη θέση για περίπου 10 δευτερόλεπτα (μετρήστε αργά 1 ευρώ, 2 ευρώ,…, 10 ευρώ). Σταδιακά αυξήστε τον χρόνο και τις επαναλήψεις.
  5. Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, κάντε τακτική σας συνήθεια να σφίγκετε εναλλάξ τους γλουτούς και τους μηρούς σας για μερικά δευτερόλεπτα. Φροντίστε να το επαναλαμβάνετε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  6. Για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας, αυξήστε τον αριθμό των γευμάτων σας, χωρίς να αυξήσετε τη συνολική θερμιδική σας πρόσληψη, μοιράζοντας την ημερήσια ποσότητα τροφής σας σε όσο το δυνατόν περισσότερα γεύματα και ενδιάμεσα κολατσιά, 4, 5 ή και περισσότερα.
  7. Μην συνδυάζετε τις κατά βάση αμυλούχες τροφές («υδατάνθρακες») με τις κατά βάση πρωτεϊνούχες αλλά μόνο με λαχανικά. Φροντίστε επίσης να τρώτε τα φρούτα μόνα τους, στα ενδιάμεσα των γευμάτων.
  8. Κάντε την επιλογή των πρωτεϊνούχων τροφών σας ανάμεσα στα ψάρια, τα βραστά ασπράδια αβγών, το κοτόπουλο, την γαλοπούλα και –σπανιότερα- το χοιρινό ψαρονέφρι. Αφαιρέσετε οπωσδήποτε πέτσες και ορατά λίπη και συνοδεύσατε τις πρωτεΐνες σας με μία μεγάλη σαλάτα λαχανικών, την οποία όμως θα φάτε πριν το κυρίως πιάτο.
  9. Αποφύγετε τη ζάχαρη και τα προϊόντα της και προτιμήστε υδατάνθρακες σύνθετης μορφής, με πολλές φυτικές ίνες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως μαύρο ψωμί, παξιμάδια ολικής άλεσης, ανεπεξέργαστα δημητριακά, αναποφλοίωτο ρύζι, πλήρη ζυμαρικά, ανάλατο κουάκερ και νερόβραστα όσπρια. Καταναλώστε επίσης τους περισσότερους υδατάνθρακες μέχρι το απόγευμα και πολύ λιγότερους ή καθόλου στο τελευταίο γεύμα της ημέρας σας.
  10. Πέρα από τα απαραίτητα λιπαρά που θα βρείτε στο ελαιόλαδο, στο λινέλαιο ψυχρής πίεσης, στα ψάρια, στα ανεπεξέργαστα δημητριακά και στις μαλακές μαργαρίνες χωρίς trans λιπαρά, περιορίστε όλα τα υπόλοιπα λιπαρά και ειδικά τα ζωικά, προτιμώντας τις πιο άπαχες εκδοχές των τροφών που τα περιέχουν (π.χ. γαλακτομικά άπαχα ή με χαμηλά λιπαρά).

 

Related Posts